S/Y Isa

2016-04-11
10:57:00

På långfärd med Isa - presentation av oss ombord

 
 

Isa är en Hallberg-Rassy 48 som kommer att vara vårt hem en obestämd tid framöver. Ombord kommer det att vara vi, Mats och Marie Rydén, och under vissa tider mycket välkomna gäster, inte minst våra döttrar Linda och Jenny. Planen är att lämna Sverige tidigt i juli 2016 och segla ner genom Europa till Grand Canaria. Därifrån går vi den 6 november 2016 mot Cap Verde och vidare till St Lucia i Västindien med ARC+ (Atlantic Rally for Cruisers), en kappsegling med olika klasser och där de flesta (däribland vi) deltager mest för det social inslaget. Så mycket mer har vi inte bestämt i skrivande stund i april 2016. Om vi gillar livet som långseglare så blir vi ute ett tag. 

Om oss lite kort: Mats har seglat sedan barnsben och älskar livet ombord, nästan oavsett väder. Han korsade Atlanten i november 2015 som gast på goda vänners segelbåt och tyckte att det var toppen. Han gillar att resa men allra helst med hemmet med sig, d. v. s. båten. Lugn och metodisk till sin läggning och ser lösningar i stället för problem. Förutom segling och hav älskar han musik i alla former, allra mest jazz eller klassiskt. Hans största huvudbry förutom att förbereda Isa för långfärd är hur han skall kunna få med så mycket bra musik som möjligt.

Marie lärde sig segla på en insjö som yngre tonåring. Hon uppskattar alla former av naturupplevelser på hav, fjäll och i skog. Att resa och att uppleva nya saker står högt upp på önskelistan och där passar denna långsegling perfekt. Hon funderar på hur hon skall kunna få med sig så många spännande böcker som möjligt i båten. Att gå loss i byssan och laga till något läckert blir också ett av många nöjen ombord.

Tillsammans har vi seglat otaliga helger och i stort sett alla våra semestrar de senaste 35 åren, men vi har aldrig varit ute mer än fyra-fem veckor i följd. Det är därför inte helt utan pirr i magen vi ser fram mot denna långresa.

Kommentarer:
2016-06-10 @ 20:32:37
#1: Matthew Perry

Lycka till Marie och Mats!
Kan man prenumererar till bloggen?

Svar: Hej Matthew! Jag vet inte om det går att prenumerera. Jag är nybörjare som bloggare :o) Tack för lyckönskningarna!
syisa.blogg.se

2016-10-22 @ 15:56:52
#2: Eddy

Hej Marie. Vet inte om det här når dig. Måste bara säga att du är lika knäpp som smart. Du kunde väl frågat om jag inte ville hänga med ( i jollen :-) ) Gratulera att du lyckas kom från växellådsfabriken i Mölndal.
Många kramar och goda minnen/Eddy

Svar: Hej Eddy! Kul att höra från dig! Javisst, du kan hänga på, ankarboxen är ledig ;o). Vi drar på söndag. Hoppas att allt är väl med dig och att du fortfarande står på för fullt utför alpsidorna på skidorna. Kramar från sneseglarn Marie
syisa.blogg.se

2016-11-26 @ 18:17:55
#3: Sven o Marie Wahtra

Härligt att ni förverkligar er dröm. Lycka till.
Sven o Marie
Julia hälsar också.

Svar: Hej Marie och Sven! Kul att ni har hittat vår blogg. Ja, det är verkligen en dröm som vi realiserar och ännu så länge har det motsvarat alla våra förväntningar. Hoppas ni får en skön jul och nyårshelg och hälsa Julia så mycket. /Marie
syisa.blogg.se

2016-12-12 @ 21:40:31
#4: Sven%20o%20Marie%20Wahtra

Hoppas att även ni får en God Jul och ett Gott nytt år.
Sven o Marie

Svar: Tack så mycket! /Mats och Marie
syisa.blogg.se

2017-06-26 @ 02:11:52
#5: Sven%2520o%2520Marie%2520Wahtra

Nu är även vi "over there". På husbilssemester med syrran och hennes gubbe. Dom trivs, även om dom är envetna seglare. Hoppas ni har det fortsatt bra.
Sven o Marie

Svar: Vad roligt! Hoppas att ni får en riktigt skön semester! Vi har det fortsatt bra på östkusten. /Mats & Marie
syisa.blogg.se

2018-02-01 @ 22:34:50
#6: Kess och Anne på Sy Engla

hej, vi träffades som hastigast med Ultimo, vi planerar att segla till USA och eftersom ni varit där skulle vi gärna vilja träffa er oh prat om era erfarenheter. Vi är nu iFort de France, var är ni, vad har ni för fortsatt plan??

M V H
Anne ovh kess

Svar: Hej! Vi ses gärna. Svarar er i ett email. /Marie
syisa.blogg.se

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: