S/Y Isa

2016-07-06
22:30:00

Himmel, hav och sand

Äntligen! Vi har släppt förtöjningarna och lämnat Sverige och Långedrag för en troligtvis lång tid framöver. Tisdag morgon den 5 juli 2016 satte vi kurs mot Danmark. Vi hade ursprungligen tänkt oss att börja med Skottland men det slog vi ur hågen när vi såg alla lågtryck med tillhörande kulingvindar som ställde sig på kö ute på Nordsjön. Därför fick det bli en mjukstart med Läsö som första etappmål.

 

Vi hade vinden emot men ingen jobbig sjö så vi gjorde ett långt slag söderut tills vi var i höjd med Kungsbacka och sedan kunde vi sträcka mot Läsö. Vi anlöpte Österbyhamn efter en behaglig segling på sju timmar. En sådan start!

Nästa dag passade vi på att få in den rätta avslappade stämningen genom att hyra cyklar och trampa över ön. Solen sken på oss och vinden blåste friskt från väst så vi fick ta i ordentligt när vi styrde åt det hållet. Vi hann uppleva både marknad i Byrum inklusive mässingsorkester och inmundigande av glass så väl som en dansk frokost med rökt strömming, fiskekaker och remulade i Västeröhamn. En tur till de ganska öde stränderna längst i öster blev det också. 

 
 
Kommentar:
2016-07-07 @ 07:51:52
#1: Ingvar

Då börjar ÄVENTYRET ! Helt rätt! Skall man göra något så gäller det att passa på precis som ni nu gör.
Ja det var varit sanslöst svårt för vädersiarna senaste 2 veckorna.
Jag var faktiskt en sväng förbi gamla hamnen i Långedrag i tisdags eftermiddag. En av bryggorna var borttagen sedan jag var där senast och en sjösättningsramp har tillkommit. Jodå - LITA-tornet finns kvar och var nymålat och vackert att se, fast från er plats inne i hamnen skyms det av LSS gula hus. Även Polismästarn fanns kvar - den lilla böen med en rund betongkluns och en järnstång såg ut som den gjorde för 40 år sedan.
Nu när ni kastat loss på allvar måste det kännas skönt att slippa undra om spisen är avstängd och alla fönster är stängda...

Ha det gott - jag kommer att titta till bloggen ibland. // Ingvar

Svar: Ha ha, spisen har vi nog inte bekymrat oss över tidigare heller och ventilerna får vi allt hålla koll på nu också så vi inte får in hela havet i ruffen ;o). Det känns i alla fall skönt att ha startat, även om det bara var en mini-etapp. Men som någon klok person har sagt: Även den längsta vandring börjar med ett steg. Skönt att veta att du håller koll på oss, Ingvar! /Marie
syisa.blogg.se

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: