S/Y Isa

2016-05-17
22:36:00

Förberedelserna fortskrider

Vi brottas med sjökortsprogram, kommunikationsprogram, segel-routingprogram etc. etc. Pust, modern segling inbegriper mycket som har med datorer att göra. Försöker också fundera över vilka reservdelar som är lämpliga att medföra. Frågar man tillverkarna så säger de: ta med alla... Dessa prylar skall stuvas på lämpligt ställe. Vi inventerar alla tillgängliga utrymmen i Isa för att se var vi kan placera sådant som vi kanske (förhoppningsvis) aldrig kommer att behöva. Vi försöker att organisera alla stuvutrymmen på bästa sätt och monterar fästanordningar för spännremmar och liknande samt installerar plastbackar på olika ställen. Detta för att hindra att tunga saker kastas hit och dit när vi seglar i grov sjö. Allt måste fixeras så att det inte kan flytta på sig, inte ens om båten vänds upp-och-ner.
 
Medicinväskan har också fått en genomgång. Vad behöver vi komplettera med? Antibiotika, förstås, anti-histamin, anti-inflammatoriska medel samt smärtstillande. Och så alla typer av förband. Hmm, det blir en del.
Flaggan och pärmen från ARC har kommit. Mycket att gå igenom där också. Segel som skall mätas och uppgifter som måste fyllas i.
 
Förra helgen tog vi i alla fall ledigt från alla förberedelser och seglade med det glada båt-
gänget i fyra dagar över Kristi Himmelsfärd. En sådan helg det blev! Så fantastiskt fint och varmt och gott.
Naturen var som alla vackrast. Just de där dagarna kändes det smärtsamt att lämna allt detta ljuvliga, för den skira grönska som våra breddgrader bjuder på i början av maj, kommer vi inte att få uppleva på länge. Färden gick till Kärringön via besök på Brattön och Älgön. Alla blommor blommade på en gång, blåsippor, vitsippor, gullvivor, violer, mandelblom, rödblära... Helt enkelt betagande.