S/Y Isa

2016-10-06
12:19:00

Balanserande stenar och Freddys Cathouse

Strandpromenaden i Playa Blanca är många kilometer lång och det finns alltid något att titta på utmed den. Vi har äntligen sänkt vårt tempo och unnar oss att ligga still med Isa på samma ställe och åtminstone ibland bara göra ”ingenting”. Som att sitta på ett kafé eller på en sten vid stranden och titta på det ständiga flödet av människor som rör sig på strandpromenaden. Vid stranden finns det förstås också en massa människor som försöker hitta på olika sätt att försörja sig. Mest är det försäljning av olika produkter som solglasögon, väskor, smycken och strandhattar men det finns även uthyrare av elmopeder, trampbåtar och cyklar eller folk som erbjuder dig en tur i en cykelriksha för sex euro.

 

Till de mest kreativa idéerna får man nog räkna en man som har utvecklat staplandet av stenar till en ny nivå. Han bygger torn av de svarta lavastenarna och verkar ha upphävt tyngdlagarna i sin konstart. Han ser ut att få in en hel del pengar på detta och vi stannande också och beundrade hans verk. Dessutom kostar materialet inget alls och finns i obegränsad mängd. Kul och nytt!

 
 
Lanzarote är trots sin karga natur en mycket estetisk ö, mycket tack vare konstnären och arkitekten César Manrique som föddes i Arrecife 1919 och gick bort 1992. Han levde en stor del av sitt liv på ön och hade ett avgörande inflytande när det gällde att utveckla turistorterna. Han förespråkade att man byggde låga hotell som extreört anslöt till den lokala traditionen så de stora, höga hotellkomplex som man ser på flesta andra håll lyser här med sin frånvaro. Man har lagt stor vikt vid att göra turistorterna estetiska och Playa Blanca är inget undantag. På många ställen utmed strandpromenaden och runt hotellen har man skapat väldigt spännande och snygga kaktusplanteringar. Det finns alla sorter från flera meter höga taggiga pelare till runda men lika taggiga ”svärmorskuddar”.
 
 
Överallt i Playa Blanca möter man också fina, välmående katter som gärna kråmar sig för en och vill bli strukna över ryggen. Det finns en välgörenhetsorganisation som heter Freddy’s Cathouse som ser till att katterna får mat och vatten och man ber turisterna att inte mata dem vid restaurangerna för att de inte skall bli sanitära olägenheter. Hur de håller antalet katter på en rimlig nivå vet vi inte men katterna är verkligen inget problem utan snarast ett trevligt inslag här.
 
Kommentar:
2016-10-09 @ 22:09:05
#1: ingvar

Hej!
Ja katter är rätt intressanta djur med stor personlighet!

Hoppas ni inte köpte med er några balanserande stenar - kan vara lurigt om det gungar...

Roll along, sail away // Ingvar

Svar: Nej, inga stenar ombord. Inte heller några katter. :o) /Marie
syisa.blogg.se

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: