S/Y Isa

2017-01-26
18:02:34

Nordlig kurs och hummermiddag

Nästa dag lättade vi från Grenada och gick norrut till Carriacou. Det var som vanligt motvind och visa av tidigare färder uppåt valde vi denna gång att gå med motor nära Grenadas västkust i sjölä och sedan hålla upp öster om undervattensvulkanen Kick ’em Jenny och därefter gå nära Isle de Ronde och Diamond Rock. Detta vägval var, förutom att hindra strömmen från att sätta oss väldigt långt åt väster, också intressant ur naturperspektiv då nämnda öar inklusive de vassa klipporna Sisters var spännande att se på nära håll. Vi gick in i den skyddade Tyrell Bay och ankrade.

Sisters - några klippiga, otillgängliga öar mellan Grenada och Carriacou 

Nästa morgon onsdagen den 18 januari klarerade vi ut från Grenada och fortsatte norrut. Vi fick förstås kryssa men det var ju som tur var inte så långt. Vi valde den stora Chatham Bay på Union Islands västsida som nattläger denna kväll. Viken är mycket vild och vacker och dessutom skyddad. Där finns mycket fisk och stora pelikaner dök runt båten. Där var inte så många båtar heller, vilket skapade en rofylld stämning. Utmed den långa sandstranden i viken finns ett par enkla barer och några små bostadshus men annars är det långt till serviceinrättningar. För att handla eller göra annat måste man gå många kilometer över den bergiga ön.

Strandpromenad i Chatham Bay, Union Island. 

Att vandra över ön blev torsdagens projekt. Vi plockade ner skeppspapper, pass och pengar och rodde in till stranden. Sedan tog vi stigen genom skogen uppför den branta sluttningen till vägen som går högt däruppe. Det blev en lång och varm promenad till Clifton där vi började med inklareringen på den lilla flygplatsen. Tulltjänstemännen (tre stycken) lurade oss på pengar genom att påstå att vi hade kommit på deras lunchtid mellan tolv och ett och då får man betala extra. I själva verket hade vi anlänt efter klockan ett men det gick de inte med på. Sådant här händer då och då i Karibien. Tjänstemän kan vara hur trevliga som helst och hjälpsamma och serviceinriktade men de kan också vara maktfullkomliga och otroligt nonchalanta. Dessa var av den senare sorten och man är helt i deras händer. Irriterande!

 
 
 
 
 
Sura gick vi där ifrån och funderade över om vi skulle anmäla dem till deras chef men vi visste att det skulle ta lång tid och kanske ändå inte leda någon vart så vi gick och åt lunch i Clifton i stället. God och billig lunch fick vi i alla fall. Sedan blev det samma långa vandring tillbaka över ön. Promenaden bjuder på fantastiska utblickar mot reven vid Tobago Cays och grannöarna Mayreau, Petit Vincent och Petit Martinique.
Ganska trötta i fötterna och mycket varma kom vi tillbaka till Isa. Vi badade och sedan lagade vi till den hummer vi köpt av en lokal kille. Vi klöv den och trängde ihop halvorna i vår lilla ugnsform, klickade på rikligt med vitlökssmör och körde den i ugnen i 20-25 minuter. Ljuvligt god blev den och perfekt tillagad. Man får inte laga dem för länge för då blir de träiga. En riktig festmiddag som avslutning på aktiv dag.
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: