S/Y Isa

2016-06-28
15:28:33

Utflykt till Gullholmen och Ellös

För att muntra upp oss lite i allt stretande med hopplösa programinstallationer så kastade vi loss från Långedrag och gick några dagar upp till Gullholmen och Ellös. Hallberg-Rassy-varvet arrangerade en social helg för HR-båtar av alla storlekar med rally på lördagen och grillmiddagar på fredag och lördag kväll. Det blev en trevlig helg och ett välkommet avbrott i förberedelserna.
Torsdag i mitten på juni kändes Bohuslän nästan som på 70-talet, d. v. s. få båtar och avslappad stämning. Vi hälsade på alla mötande båtar och fick vänliga nickar och glada vinkningar tillbaka. Kvällen på Gullholmen var stilla och ljuvlig. På fredagen gick vi till varvet och skaffade några reservdelar till samt deltog i det sociala programmet. Det var en blandad skara seglare, de flesta från Sverige men även norrmän, danskar, tyskar och amerikaner. Vi passade på att få lite information om amerikanska östkusten.
Själva rallyt var en kul upplevelse det också. Många båtar trängdes i gattet när vi skulle kryssa ut och det blev lite nervöst men alla var omtänksamma och höll ett bra säkerhetsavstånd. De mindre båtarna hävdade sig väl på kryssen eftersom de gjorde snabba slag. Vi var ju tvungna att veva in genuan varje gång p. g. a. vårt kutterstag så det gick inte så snabbt för oss. Den största båten, en 64:a tog det också väldigt lugnt och försiktigt och kom också bland de senare i mål.
På söndagen hade vädret försämrats och det blåste 11-13 m/s och det var ganska kallt. Det var guppigt i Kråkesundsgap, vilket syns på fotot nedan.
 
2016-06-12
11:51:20

Båtboende

Sedan snart två veckor är vi inflyttade i båten och huset i Billdal är överlämnat till de nya ägarna. Det var slitsamt att tömma huset och bestämma vad som skulle skänkas bort, säljas på blocket, slängas eller sparas. Vi har hyrt ett 18 m2 stort förråd och vi visste inte om det vi verkligen ville spara skulle rymmas där eller inte. Till vår lättnad så fick vi in allt det vi tyckte var viktigt så det känns bra. Ändå var vi både fysiskt och psykiskt rätt utmattade när vi äntligen var klara.
Sedan stod vi med ett stort antal kassar som skulle in i båten. Det blev nästa projekt att stuva ner alla dessa saker. Nu börjar det bli ordning i båten och det känns skönt att bara ha ett ställe att pyssla med.
Vädret har ju varit strålande sedan vi flyttade till Långedrag så vi kan inte klaga. Ljuvliga, stilla morgnar med frukost i sittbrunnen och långa, sköna kvällar omgivna av seglande och badande barn och ungdomar.
Fortfarande återstår en hel del att fixa. Byte av antennkabel till kortvågsradion, översyn av alla sprintar och bultar i riggen, montage av nödpump samt tillverkning av lucka för den samma, m. m. Vi kommer att ha väl fyllda dagar framöver.