S/Y Isa

2016-06-12
11:51:20

Båtboende

Sedan snart två veckor är vi inflyttade i båten och huset i Billdal är överlämnat till de nya ägarna. Det var slitsamt att tömma huset och bestämma vad som skulle skänkas bort, säljas på blocket, slängas eller sparas. Vi har hyrt ett 18 m2 stort förråd och vi visste inte om det vi verkligen ville spara skulle rymmas där eller inte. Till vår lättnad så fick vi in allt det vi tyckte var viktigt så det känns bra. Ändå var vi både fysiskt och psykiskt rätt utmattade när vi äntligen var klara.
Sedan stod vi med ett stort antal kassar som skulle in i båten. Det blev nästa projekt att stuva ner alla dessa saker. Nu börjar det bli ordning i båten och det känns skönt att bara ha ett ställe att pyssla med.
Vädret har ju varit strålande sedan vi flyttade till Långedrag så vi kan inte klaga. Ljuvliga, stilla morgnar med frukost i sittbrunnen och långa, sköna kvällar omgivna av seglande och badande barn och ungdomar.
Fortfarande återstår en hel del att fixa. Byte av antennkabel till kortvågsradion, översyn av alla sprintar och bultar i riggen, montage av nödpump samt tillverkning av lucka för den samma, m. m. Vi kommer att ha väl fyllda dagar framöver.
 
 
Kommentar:
2016-06-19 @ 10:09:48
#1: Ingvar

Långedrag! Gamla hamnen var ett av mina gamla tillhåll i tonåren och senare. Här låg Dick Berghedes MS Westkust och Lasse Häggströms MY Rio.

Jag borde ta en sväng hit för att se hur mycket det har förändrats sedan 60-70-talet. Undrar om LITA finns kvar? LITA var en sammanslutning för att få ut kommunala bidrag för att ha trevligt. LITA = Långedrag International Tower Association. Tornet kanske inte ens finns kvar...

// Ingvar

Svar: Hej Ingvar! Javisst, vi ligger i gamla lotshamnen. Väldigt trevligt är det. Men något torn har jag inte sett till. Det kanske försvann när det gamla värdshuset brann ner? Hoppas att du har det härligt och att geocachandet går bra. :o) Marie
syisa.blogg.se

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: